Zelenjavni špageti s peteršiljevim pestom
Sestavine:
- 2 žlici GEA repičnega olja
- 250 g špagetov
- 1 bučka
- ¼ kg korenja
- 10 češnjevcev
- črni poper
- sol
Peteršiljevo pesto:
- 5 žlic GEA repičnega olja
- 120 g peteršilja oz. en šopek
- 4 žlice naribanega ementalca
- 1 strok česna
Priprava:
Peteršilj operemo, posušimo in potrgamo listke s stebelc. Česen olupimo in narežemo na četrtine ter skupaj z naribanim sirom in GEA repičnim oljem dodamo peteršilju. Vse skupaj zmešamo v mešalniku v gladko omako.
Korenje in bučko očistimo in operemo ter narežemo na tanke rezine. Špagete skuhamo al dente po navodilu v vreli soljeni vodi. Pet minut pred koncem kuhanja dodamo špagetom zelenjavo. Špagete in zelenjavo nato odcedimo in jih pustimo v približno treh žlicah vrele vode, da dobimo sočnejšo jed. Češnjevce očistimo in zrežemo na krhlje. V ponvi segrejemo 2 žlici GEA repičnega olja, na katerem narezane češnjevce na hitro prepražimo. Vlažnim zelenjavnim špagetom primešamo pesto in dodamo prepražene češnjevce.
Zelenjavni špageti s peteršiljevim pestom so odlična topla predjed ali glavna jed.
Dober tek.