Aktualni recepti

Solate

0:15
2

Motovilec v solati

 

Solata:

  • 25  dag motovilca
  • 2 jajci
  • 1 paradižnik
  • 1 žlička sesekljanega drobnjaka
  • sol

 

Preliv:


Priprava:

Motovilec dobro operemo, osušimo in ga zmešamo s prelivom – z GEA oljčnim oljem z zelišči in limoninim sokom. Okrasimo ga s trdo kuhanima jajcema, na kolobarje narezanim paradižnikom in s sesekljanim drobnjakom. Solimo po okusu.

Dober tek.

Solate

0:30
4

Solata iz rdečih redkvic

Sestavine:

 

Solata:

  • 60 dag rdečih redkvic

 

Preliv:


Priprava:

Oprane redkvice zrežemo na tanke rezine in solimo, da se zmehčajo. Prelijemo jih s prelivom in pustimo stati, da se dobro prepojino. Okrasimo s krešo.

Dober tek.

Solate

0:15
4

Spomladanska solata z olivami

Sestavine:

 

Solata:

  • 1 glava zelene solate
  • 1 glava radiča
  • 2 kuhani jajci
  • pest črnih oliv
  • 2 čebuli

 

Preliv:


Priprava:

Solato očistimo, otrebimo in liste operemo pod tekočo vodo. Tako očistimo tudi radič, ki ga narežemo na drobno, vendar ne vsega. Položimo ga za 4 minute v toplo slano vodo.

Kuhana jajca narežemo na rezine, olive speremo pod tekočo vodo, čebulo pa narežemo na tanke lističe.

Preliv damo v skledo, dodamo solatne liste in ostale dodatke, premešamo ter takoj ponudimo.

Dober tek.

Sladice

0:15
2

Vanilijev sladoled z bučnim oljem

  • 4 kepice vanilijevega sladoleda
  • 2 žlici bučnih semen

Priprava:

Vanilijev sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in ga pustimo stati na sobni temperaturi približno 5 minut, da se nekoliko zmehča. Nato ga naložimo v servirne posodice in  prelijemo z GEA Štajersko prekmurskim bučnim oljem ter potresemo z bučnimi semeni.

Namig:
Bučna semena lahko tudi karameliziramo. V posodi pokuhamo vodo, semena in sladkor. Ves čas mešamo in počakamo, da zavre.  Ko je vse skupaj zelo gosto, odstavimo in še malo premešamo.

Dober tek

Legenda:
čas priprave
za število oseb
manj zahtevna priprava
srednje zahtevna priprava
zelo zahtevna priprava

Recept meseca SKUTIN NAMAZ Z BUČNIM OLJEM

Odlična izbira za zajtrk.
Poglej recept

Smoothie

0:05
2

Smoothie iz brusnic in zelenega čaja

Sestavine:

  • polovica skodelice zamrznjenih brusnic
  • polovica skodelice zamrznjenih gozdnih sadežev
  • ena banana
  • pol skodelice zelenega čaja
  • 1 dl sojinega mleka z okusom vanilje
  • žlica medu

Priprava:

Banano olupimo in narežemo na kolobarje. Vse sestavine stresemo v multipraktik in jih dobro zmešamo.

Dober tek.

Solate

0:25
4

Mocarela v solati

 

Solata:

  • 24 dag mocarele
  • 20 dag drobnih paradižnikov (češnjevcev)
  • 8 dag motovilca, 1 glavica radiča, 1 majhna glava majniške solate

 

Preliv:


Priprava:

Očistimo solato (motovilec, radič, solato), prelijemo jo s solatnim prelivom, ji dodamo na rezine narezan paradižnik in mocarelo, še enkrat premešamo in ponudimo.

Po solati razporedimo na rezine narezan in popečen kruh. Okrasimo z baziliko.

Dober tek.

Sladice

1:20
4

Orehove palačinke s kokosovim oljem

Sestavine:

 

Nadev:

  • 2 ½ dl sladke smetane
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega sladkorja
  • 10 dag mletih orehov

Priprava:

V skledo k moki dodamo polovico mleka, sladkor, sol in  jajca. Vse skupaj zmešamo. Ko postane testo gladko, prilijemo preostalo mleko, GEA orehovo olje in dobro zmešamo.

Na ponvi segrejemo žličko GEA BIO kokosovega olja. Ob strani vlijemo malo testa in ponev obračamo, da se testo enakomerno razleze po po­vršini. Pečemo pri zmerni temperaturi toliko časa, da se palačinka zlahka loči od dna. Nato jo obrnemo in pečemo še po drugi strani.

Nadev:
V stepeno sladko smetano zamešamo sladkor, vanilijev sladkor in orehe. Tople palačinke namažemo in zavijemo, tik preden jih postrežemo.

Dober tek.

Namazi

0:15
4

Čičerkin namaz s konopljinim oljem

  • 300 g kuhane čičerke
  • 100 g skute
  • sok polovice limete
  • strok česna
  • nekaj vejic peteršilja
  • žlička sezama
  • nekaj vejic koriandra
  • sol
  • kajenski poper

Priprava:

  1. Česen olupimo in stremo. Kuhano čičerko odcedimo in damo v posodo mešalnika. Dodamo konopljino olje, limetin sok in česen ter začinimo s soljo in kajenskim poprom. Sestavine gladko zmešamo in dodamo skuto, koriander in sezam. Če namaz ni zadosti mazav, dodamo še žličko konopljinega olja.
  2. Rezine polnozrnatega kruha namažemo s čičerkinim namazom in obložimo z lističi peteršilja. Jed lahko barvno popestrimo s pečeno paradižnikovo lupino ali sušeno peso.

Dober tek.

Legenda:
čas priprave
za število oseb
manj zahtevna priprava
srednje zahtevna priprava
zelo zahtevna priprava