GEA BIO ekstra deviško oljčno olje

Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.

Pakiranje

Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.

Počisti
500 ml
Sestavine

100 % ekstra deviško oljčno olje iz ekološke pridelave

Značilnosti
  • pridobljeno iz najboljših, na vročem mediteranskem soncu in vetru, naravno pridelanih oljk
  • srednje intenziven in svež, sadežen okus, z rahlo pikantno noto
  • visoka oksidacijska in termična stabilnost
  • visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob (nadomestitev nasičenih maščob z nenasičenimi  maščobami v prehrani prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi)
  • naravni vir vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom

Uživanje olja ne more nadomestiti raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Povprečna hranilna vrednost na 100 ml
Energijska vrednost 3400 kJ/ 830 kcal
Maščobe 91 g
od tega:
- nasičene maščobe 14 g
- enkrat nenasičene maščobe 64 g
- večkrat nenasičene maščobe 13 g
Ogljikovi hidrati 0 g
- od tega sladkorji 0 g
Beljakovine 0 g
Sol 0 g
Vitamin E 18 mg – 150 % PDV1)
1)Priporočeni dnevni vnos
Uporaba in hramba

Primerno je za pripravo vseh vrst solat, hladnih jedi, omak, rib, morskih sadežev, sredozemskih specialitet, pa tudi za kuhanje, dušenje in pečenje.

Oljčno olje je lahko prebavljivo.

Olje hranite v zaprti steklenici, v hladnem in temnem prostoru. Pri nižjih temperaturah postane olje motno in gosto, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost.

Poreklo

EU

Označbe, nagrade, priznanja
SI-EKO 003
Kmetijstvo EU

EKO certifikat je uradni dokument, ki ga izda certifikacijski organ, s katerim potrjuje skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, živil in krmil, z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.

Delovni postopki EKO proizvodov se izvajajo ločeno in nadzorovano, da se prepreči morebitna kontaminacija z neekološkimi živili. Vodijo se ustrezne evidence, s katerimi dokazujemo usklajenost med nabavljenimi in uporabljenimi EKO surovinami in končnimi proizvodi. EKO certifikat dokazuje, da so olja proizvedena iz najkakovostnejših, ekološko pridelanih plodov in semen, kar potrjujejo tudi ustrezni certifikati naših dobaviteljev.

ZANIMIVOSTI

ALI STE VEDELI?

  • Oljčno olje je lahko prebavljivo

    Oljčno olje je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E.

  • Oljčno olje - Homer

    Oljčno olje je zaradi visoke biološke vrednosti že Homer imenoval »tekoče zlato«.

  • Senzorične značilnosti oljčnih olj

    Senzorične značilnosti so poleg kemijskih analiz odločilni kriterij za potrditev kakovosti in kategorije oljčnega olja. Deviško olje je edino olje, pri katerem je kakovostna razvrstitev odvisna od senzorične ocene.

    Izrazitost posamezne značilnosti je odvisna od vrste oljk, področja pridelave, letine, vremenskih razmer, …

  • Vrste oljčnih olj

    Oljčna olja se glede na vrsto tehnološkega postopka in kakovostne parametre razvrščajo v kategorije in podkategorije:

    1. Deviška oljčna olja
    ….1.1. Ekstra deviško oljčno olje
    ….1.2. Deviško oljčno olje
    ….1.3. Lampante oljčno olje (svetilno olje)
    2. Rafinirano oljčno olje
    3. Mešanica rafiniranega in deviškega oljčnega olja
    4. Olje iz oljčnih tropin

˂
˃