GEA BIO ekstra deviško oljčno olje
Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.
Kmetijstvo EU
EKO certifikat je uradni dokument, ki ga izda certifikacijski organ, s katerim potrjuje skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, živil in krmil, z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.
Delovni postopki EKO proizvodov se izvajajo ločeno in nadzorovano, da se prepreči morebitna kontaminacija z neekološkimi živili. Vodijo se ustrezne evidence, s katerimi dokazujemo usklajenost med nabavljenimi in uporabljenimi EKO surovinami in končnimi proizvodi. EKO certifikat dokazuje, da so olja proizvedena iz najkakovostnejših, ekološko pridelanih plodov in semen, kar potrjujejo tudi ustrezni certifikati naših dobaviteljev.
GEA BIO ekstra deviško oljčno olje
Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.
Pakiranje
Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.
Sestavine
100 % ekstra deviško oljčno olje iz ekološke pridelave
Značilnosti
- pridobljeno iz najboljših, na vročem mediteranskem soncu in vetru, naravno pridelanih oljk
- srednje intenziven in svež, sadežen okus, z rahlo pikantno noto
- visoka oksidacijska in termična stabilnost
- visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob (nadomestitev nasičenih maščob z nenasičenimi maščobami v prehrani prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi)
- naravni vir vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom
Uživanje olja ne more nadomestiti raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost | na 100 ml |
---|---|
Energijska vrednost | 3400 kJ/ 830 kcal |
Maščobe | 91 g |
od tega: | |
- nasičene maščobe | 14 g |
- enkrat nenasičene maščobe | 64 g |
- večkrat nenasičene maščobe | 13 g |
Ogljikovi hidrati | 0 g |
- od tega sladkorji | 0 g |
Beljakovine | 0 g |
Sol | 0 g |
Vitamin E | 18 mg – 150 % PDV1) |
Uporaba in hramba
GEA BIO ekstra deviško oljčno olje je primerno za pripravo vseh vrst solat, hladnih jedi, omak, rib, morskih sadežev, sredozemskih specialitet, pa tudi za kuhanje, dušenje in pečenje.
Oljčno olje je lahko prebavljivo.
Olje hranite v zaprti steklenici, v hladnem in temnem prostoru. Pri nižjih temperaturah postane olje motno in gosto, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost.
Poreklo
EU
Označbe, nagrade, priznanja
Kmetijstvo EU
EKO certifikat je uradni dokument, ki ga izda certifikacijski organ, s katerim potrjuje skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, živil in krmil, z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.
Delovni postopki EKO proizvodov se izvajajo ločeno in nadzorovano, da se prepreči morebitna kontaminacija z neekološkimi živili. Vodijo se ustrezne evidence, s katerimi dokazujemo usklajenost med nabavljenimi in uporabljenimi EKO surovinami in končnimi proizvodi. EKO certifikat dokazuje, da so olja proizvedena iz najkakovostnejših, ekološko pridelanih plodov in semen, kar potrjujejo tudi ustrezni certifikati naših dobaviteljev.