GEA BIO kokosovo olje, rafinirano

jedilno rafinirano

Pakiranje

Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.

Počisti
500 ml
Sestavine

100 % jedilno rafinirano kokosovo olje iz ekološke pridelave

Značilnosti
 • ekološko pridelano in pridobljeno s postopkom rafinacije kokosovega olja, iztisnjenega iz sušene kokosove sredice – kopre
 • brez specifičnega vonja in okusa po kokosu
 • sestavljeno je iz nasičenih srednje-verižnih maščobnih kislin in ne vsebuje trans maščobnih kislin
Povprečna hranilna vrednost na 100 g na porcijo (15 g) % PV 1)
Energijska vrednost 3700 kJ/ 900 kcal 555 kJ/ 135 kcal 7 %
Maščobe 100 g 15 g 21 %
od tega:
- nasičene maščobe 91 g 13,7 g 69 %
- enkrat nenasičene maščobe 7 g 1 g
- večkrat nenasičene maščobe 2 g 0,3 g
Ogljikovi hidrati 0 g 0 g 0 %
- od tega sladkorji 0 g 0 g 0 %
Beljakovine 0 g 0 g 0 %
Sol 0 g 0 g 0 %
1)Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ/2000 kcal)
2)Pakiranje vsebuje cca 31 porcij
Uporaba in hramba

Kokosovo olje je zaradi sestave maščobnih kislin izjemno stabilno pri visokih temperaturah, zato je primerno za kuhanje, praženje in cvrtje. Uporabljamo ga lahko pri peki, kot nadomestek masla ali margarine, za pripravo domačega sladoleda in drugih presnih sladic.

Olje hranite v zaprtem kozarcu, v hladnem in temnem prostoru. Olje spreminja agregatno stanje glede na temperaturo okolja. Na hladnem (oz. v hladilniku) se hitro strdi, na sobni temperaturi postaja vse mehkejše, pri temperaturi nad 25 °C postane olje tekoče in bistro.

Označbe, nagrade, priznanja
SI EKO – 003
Kmetijstvo izven EU

EKO certifikat je uradni dokument, ki ga izda certifikacijski organ, s katerim potrjuje skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, živil in krmil, z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.

Delovni postopki EKO proizvodov se izvajajo ločeno in nadzorovano, da se prepreči morebitna kontaminacija z neekološkimi živili. Vodijo se ustrezne evidence, s katerimi dokazujemo usklajenost med nabavljenimi in uporabljenimi EKO surovinami in končnimi proizvodi. EKO certifikat dokazuje, da so olja proizvedena iz najkakovostnejših, ekološko pridelanih plodov in semen, kar potrjujejo tudi ustrezni certifikati naših dobaviteljev.

Podobni izdelki

ZANIMIVOSTI

ALI STE VEDELI?

 • Uporaba kokosovega olja v kozmetiki

  Kokosovo olje se pogosto uporablja tudi v kozmetiki.
  Ob stiku s kožo se topi, zelo dobro razmaže in hitro vpije ter ne pušča mastnega filma na koži. Je izvrstno za nego kože po sončenju, saj ima ob nanosu hladilen učinek. Kokosovo olje je učinkovito sredstvo za odstranjevanje ličil, uporabite pa ga lahko tudi kot naravni piling za kožo. Uporablja se tudi za nego las, saj je znan kot odličen regenerator, ki obnavlja lasišče in preprečuje pojav prhljaja.

 • Kokosovo olje

  Kokosovo olje je v največji meri sestavljeno iz nasičenih srednje-verižnih maščobnih kislin, ki imajo antioksidativne lastnosti. Največji delež predstavlja lavrinska maščobna kislina ( 50 %). Ta ima v nasprotju s trans-nasičenimi maščobami številne ugodne učinke. Naš organizem je ne skladišči, ampak jo pretvori v energijo. Pretvori se v monolavrin in deluje antivirusno in antibakterijsko, hkrati pa ne uniči črevesnih bakterij, ki so potrebne za zdravo presnovo.
  Lavrinska kislina je naravna maščobna kislina, ki je pomembna sestavina materinega mleka.

 • Kokos - drevo življenja

  Kokosovo olje se uporablja v tropskih državah že več kot tisoč let. Pridobljeno je iz jedra mesa zrelega kokosa, ki raste na kokosovi palmi (Cocos nucifera). Kokosova palma je zelo visoko cenjena. Opisujejo jo kot drevo življenja in je najpomembnejša kulturna rastlina v tropskem pasu, saj daje zavetje in hrano tako ljudem kot živalim.
  Kokosovi orehi rastejo na palmah, ki dosežejo v višino do 30 metrov in imajo 5 metrov dolge liste. Od cvetenja do končne kalitve kokosovega oreha včasih traja tudi do 2 leti in pol. Dočaka lahko tudi do 100 let, najbolj pa obrodi med 10 in 50 letom. Na enkrat lahko obrodi 75 orehov, ki so veliki kot otroška glava in tehtajo do 3 kilograme. Zrel kokosov oreh sestavlja trdna lupina, kokosovo meso in kokosova voda ali kokosovo mleko.

˂
˃