GEA BIO kokosovo olje, rafinirano
jedilno rafinirano
Kmetijstvo izven EU
EKO certifikat je uradni dokument, ki ga izda certifikacijski organ, s katerim potrjuje skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, živil in krmil, z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.
Delovni postopki EKO proizvodov se izvajajo ločeno in nadzorovano, da se prepreči morebitna kontaminacija z neekološkimi živili. Vodijo se ustrezne evidence, s katerimi dokazujemo usklajenost med nabavljenimi in uporabljenimi EKO surovinami in končnimi proizvodi. EKO certifikat dokazuje, da so olja proizvedena iz najkakovostnejših, ekološko pridelanih plodov in semen, kar potrjujejo tudi ustrezni certifikati naših dobaviteljev.
GEA BIO kokosovo olje, rafinirano
jedilno rafinirano
Pakiranje
Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.
Sestavine
100 % jedilno rafinirano kokosovo olje iz ekološke pridelave
Značilnosti
- ekološko pridelano in pridobljeno s postopkom rafinacije kokosovega olja, iztisnjenega iz sušene kokosove sredice – kopre
- brez specifičnega vonja in okusa po kokosu
- sestavljeno je iz nasičenih srednje-verižnih maščobnih kislin in ne vsebuje trans maščobnih kislin
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g | na porcijo (15 g) | % PV 1) |
---|---|---|---|
Energijska vrednost | 3700 kJ/ 900 kcal | 555 kJ/ 135 kcal | 7 % |
Maščobe | 100 g | 15 g | 21 % |
od tega: | |||
- nasičene maščobe | 91 g | 13,7 g | 69 % |
- enkrat nenasičene maščobe | 7 g | 1 g | |
- večkrat nenasičene maščobe | 2 g | 0,3 g | |
Ogljikovi hidrati | 0 g | 0 g | 0 % |
- od tega sladkorji | 0 g | 0 g | 0 % |
Beljakovine | 0 g | 0 g | 0 % |
Sol | 0 g | 0 g | 0 % |
2)Pakiranje vsebuje cca 31 porcij
Uporaba in hramba
GEA BIO kokosovo olje je zaradi sestave maščobnih kislin izjemno stabilno pri visokih temperaturah, zato je primerno za kuhanje, praženje in cvrtje. Uporabljamo ga lahko pri peki, kot nadomestek masla ali margarine, za pripravo domačega sladoleda in drugih presnih sladic.
Olje hranite v zaprtem kozarcu, v hladnem in temnem prostoru. Olje spreminja agregatno stanje glede na temperaturo okolja. Na hladnem (oz. v hladilniku) se hitro strdi, na sobni temperaturi postaja vse mehkejše, pri temperaturi nad 25 °C postane olje tekoče in bistro.
Označbe, nagrade, priznanja
Kmetijstvo izven EU
EKO certifikat je uradni dokument, ki ga izda certifikacijski organ, s katerim potrjuje skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, živil in krmil, z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.
Delovni postopki EKO proizvodov se izvajajo ločeno in nadzorovano, da se prepreči morebitna kontaminacija z neekološkimi živili. Vodijo se ustrezne evidence, s katerimi dokazujemo usklajenost med nabavljenimi in uporabljenimi EKO surovinami in končnimi proizvodi. EKO certifikat dokazuje, da so olja proizvedena iz najkakovostnejših, ekološko pridelanih plodov in semen, kar potrjujejo tudi ustrezni certifikati naših dobaviteljev.