GEA ekstra sončnično olje
jedilno rafinirano sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline
Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.
GEA ekstra sončnično olje
jedilno rafinirano sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline
Pakiranje
Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.
Sestavine
100 % jedilno rafinirano sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline
Značilnosti
- pridobljeno iz najkakovostnejših sončničnih semen z visoko vsebnostjo oleinske kisline
- nevtralen vonj in okus
- visoka oksidacijska in termična stabilnost
- vsebuje podobne maščobne kisline kot oljčno olje
- visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob
- naravni vir vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom
Uživanje olja ne more nadomestiti raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g | na porcijo (15 g) | % PV 1) |
---|---|---|---|
Energijska vrednost | 3700 kJ/ 900 kcal | 555 kJ/ 135 kcal | 7 % |
Maščobe | 100 g | 15 g | 21 % |
od tega: | |||
- nasičene maščobe | 7 g | 1 g | 5 % |
- enkrat nenasičene maščobe | 84 g | 12,6 g | |
- večkrat nenasičene maščobe | 9 g | 1,4 g | |
Ogljikovi hidrati | 0 g | 0 g | 0 % |
- od tega sladkorji | 0 g | 0 g | 0 % |
Beljakovine | 0 g | 0 g | 0 % |
Sol | 0 g | 0 g | 0 % |
Vitamin E | 50 mg – 417 % PDV 2) | 7,5 mg – 63 % PDV 2) |
2)Priporočeni dnevni vnos
Uporaba in hramba
GEA ekstra sončnično olje je primerno za kuhanje, dušenje, pečenje, cvrenje in pripravo različnih hladnih jedi.
Olje hranite v zaprti steklenici, v temnem in hladnem prostoru.
Označbe, nagrade, priznanja
Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.