Postrv s česnovo omako

1:00
4

Sestavine:

  • 4 jedilne žlice GEA oljčnega olja
  • 8 postrvjih filejev s kožo
  • 10 dag šunke
  • sol, poper
  • 2 jedilni žlici limoninega soka
  • 6 česnovih strokov
  • 2 šalotki
  • 1,5 dl belega vina
  • lovorov list, 6 poprovih zrn
  • 1,5 dl zelenjavne osnove
  • 1,5 dl sladke smetane
  • moka

Priprava:

Postrvje fileje začinimo s soljo, poprom in z limoninim sokom. Neolupljene česnove stroke pečemo 15 minut v pečici pri 180 °C; nato jih olupimo. Šalotki olupimo, drobno nasekljamo in zdušimo na žlici Gea oljčnega olja. Zalijemo z belim vinom in juho ter povremo. Dolijemo sladko smetano in začinimo z lovorovim listom, s poprovimi zrni ter z žlico limoninega soka. Omako malo pokuhamo.

Omako precedimo skozi sito. Dodamo česen in penasto zmešamo in osolimo. Šunko narežemo na trakove in hitro popečemo na žlici vročega olja. Fileje povaljamo v moki. Pečemo jih na vročem GEA oljčnem olju (s kuhalnico jih malo pridržimo, da se ne zvijejo), najprej s kožo obrnjene navzdol, nato še na drugi strani. Šunko porazdelimo po filejih in postrežemo s pripravljeno omako.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti