Praženi trganci s slanino in jajci
Sestavine:
- jedilna žlica GEA ekstra rastlinskega olja
- 20 dag gladke moke
- jajce, voda po potrebi
- ščepec soli
- 2 čebuli
- pol šopka peteršilja
- 14 dag mesnate slanine
- 5 dag masla
- sol in poper
- ostra mleta paprika za posip
Priprava:
Iz presejane moke, jajca, olja, soli in vode (po potrebi) hitro pripravimo čvrsto gladko testo, ki naj počiva 20 minut. V primernem loncu zavremo zadostno količino soljene vode. Testo na deski sploščimo in z mokrim nožem režemo na tanke trakove, ki jih kar z deske postrgamo v kipečo vodo. Kuhamo jih 6–8 minut, nato pa odcedimo in splaknemo s hladno vodo.
Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na trakove. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Slanino, s katere smo odstranili kožo, narežemo na tanke trakove. V dovolj veliki ponvi močno segrejemo maslo ter popečemo narezano čebulo in slanino. Dodamo trgance in prepražimo. Začinimo s soljo in poprom, prelijemo s stepenimi jajci ter potresemo s peteršiljem. Med mešanjem naj jajca le zakrknejo. Jed na koncu potresemo z mleto papriko in ponudimo.
Dober tek.