Zelenjavni žepki v pivskem testu

1:20
4

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 12 dag gladke moke
  • 2 dl mleka
  • sol, poper
  • 20 dag brokolija
  • 20 dag korenčka
  • 10 dag zmrznjenega graha
  • šopek mlade čebule
  • šopek drobnjaka
  • ščepec kajenskega popra
  • 2 jajci
  • 4 jedilne žlice žemeljnih drobtin

Priprava:

Jajca razžvrkljamo s presejano moko. Rahlo solimo, dodamo mleko in zmešamo v tekoče testo za palačinke. Spečemo osem tankih palačink in jih damo na hladno. Grah odtajamo. Brokoli blanširamo in drobno nasekljamo. Korenček narežemo na kockice in skuhamo v osoljeni vodi.

Čebulo narežemo na tanke kolobarje, pomešamo z drobnjakom in zelenjavo ter začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom. Zelenjavo rahlo povežemo z dvema jajcema in drobtinami. Maso porazdelimo po palačinkah in jih preganemo v žepke. Za pivsko testo ločimo rumenjaka od beljakov. Rumenjaka zmešamo s soljo in presejano moko v zelo čvrsto testo, ki ga razredčimo s pivom. Zelenjavne žepke pomočimo v testo, zlatorumeno ocvremo in odcedimo na servieto. Žepke potresemo z drobnjakom in ponudimo z remuladno omako*.

Dober tek.

* Remuladna omaka = majoneza, obogatena z gorčico, nasekljanimi kaprami, kumarami, zelišči in sardelnimi fileji