Pastirska solata z ovčjim sirom
Sestavine:
Solata:
- 1 glava zelene solate
- 4 paradižniki
- 2 solatni kumari
- 1 čebula
- 20 dag ovčjega sira
- 12 črnih oliv
Preliv
- 0,5 dl GEA Štajersko prekmurskega bučnega olja
- gorčica
- vrtna zelišča
- poper, sol
Priprava:
Solato očistimo, otrebimo, operemo in osušimo. Narežemo jo na manjše kose.
Operemo paradižnike in kumare. Paradižnike narežemo na osminke, kumare na polovice in nato na lističe. Čebulo očistimo in narežemo na tanke lističe. Sir narežemo na kocke.
Za preliv dobro premešamo GEA Štajersko prekmursko bučno olje, gorčico, sol, poper in nasekljana vrtna zelišča. Solato, paradižnike, kumare, čebulo in sir prepojimo s prelivom.
Olive potresemo po solati.
Dober tek.