GEA ekstra deviško oljčno olje Avantgarde
Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.
Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.
GEA ekstra deviško oljčno olje Avantgarde
Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.
Pakiranje
Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.
Sestavine
100 % ekstra deviško oljčno olje
Značilnosti
- ekstra deviško oljčno olje je pridobljeno iz najboljših, na vročem mediteranskem soncu in vetru, naravno pridelanih oljk
- bogat, svež sadežen okus z rahlo pikantno noto
- visoka termična in oksidacijska stabilnost
- osnova mediteranske prehrane
- visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob
- naravni vir vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom
Uživanje olja ne more nadomestiti raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g | na porcijo (15 g) | % PV 1) |
---|---|---|---|
Energijska vrednost | 3700 kJ/ 900 kcal | 555 kJ/ 135 kcal | 7 % |
Maščobe | 100 g | 15 g | 21 % |
od tega: | |||
- nasičene maščobe | 16 g | 2,4 g | 12 % |
- enkrat nenasičene maščobe | 76 g | 11,4 g | |
- večkrat nenasičene maščobe | 8 g | 1,2 g | |
Ogljikovi hidrati | 0 g | 0 g | 0 % |
- od tega sladkorji | 0 g | 0 g | 0 % |
Beljakovine | 0 g | 0 g | 0 % |
Sol | 0 g | 0 g | 0 % |
Vitamin E | 26 mg – 217 % PDV 2) | 3,9 mg – 32,5 % PDV 2) |
2)Priporočeni dnevni vnos
Uporaba in hramba
Ekstra deviško oljčno olje je primerno za pripravo vseh vrst solat, hladnih jedi, omak, rib, morskih sadežev, sredozemskih specialitet, pa tudi za kuhanje, dušenje in pečenje.
Olje hranite v zaprti steklenici, v temnem in hladnem prostoru. Pri nižjih temperaturah postane olje motno in gosto, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost.
Poreklo
Grčija
Označbe, nagrade, priznanja
Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.