Piščančji file in šampinjoni v aromatični omaki
Sestavine:
- jedilna žlica CEKIN rastlinskega olja
- 30 dag piščančjega fileja
- sol in beli poper
- 2 drobni pomaranči
- 2 jedilni žlici solatne kreme
- 4 jedilne žlice jogurta
- jedilna žlica paradižnikovega kečapa
- 12,5 dag šampinjonov
- pol glavice solate
- pol šopka drobnjaka
Priprava:
Piščančji file operemo in osušimo. Meso pečemo na vročem CEKIN rastlinskem olju približno osem minut; začinimo s soljo in poprom. Pečeno meso ohladimo. Pomarančo olupimo tako, da odrežemo tudi belo kožico; s filejev odstranimo kožice, sok pa prestrežemo. Tri žlice gorčice zmešamo s solatno kremo, jogurtom, kečapom in soljo. Drobnjak operemo in nasekljamo.
Šampinjone očistimo, operemo in narežemo na rezine. Tudi meso narežemo na rezine ter z gobami in pomarančnimi fileji vmešamo v solatno omako. Sestavine naj se dobro prepojijo (približno 20 minut). Solato očistimo, operemo, razdelimo na liste in osušimo. Primerne skodelice obložimo s solatnimi listi in nanje nadevamo pripravljeno mešanico mesa, gob in pomaranč. Preden jed ponudimo, jo potresemo z narezanim drobnjakom.
Dober tek.