GEA ekstra deviško oljčno olje Avantgarde

Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.

Pakiranje

Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.

Počisti
250 ml
500 ml
1 L
Sestavine

100 % ekstra deviško oljčno olje

Značilnosti
  • ekstra deviško oljčno olje je pridobljeno iz najboljših, na vročem mediteranskem soncu in vetru, naravno pridelanih oljk
  • bogat, svež sadežen okus z rahlo pikantno noto
  • visoka termična in oksidacijska stabilnost
  • osnova mediteranske prehrane
  • visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob
  • naravni vir vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom

Uživanje olja ne more nadomestiti raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g na porcijo (15 g) % PV 1)
Energijska vrednost 3700 kJ/ 900 kcal 555 kJ/ 135 kcal 7 %
Maščobe 100 g 15 g 21 %
od tega:
- nasičene maščobe 16 g 2,4 g 12 %
- enkrat nenasičene maščobe 76 g 11,4 g
- večkrat nenasičene maščobe 8 g 1,2 g
Ogljikovi hidrati 0 g 0 g 0 %
- od tega sladkorji 0 g 0 g 0 %
Beljakovine 0 g 0 g 0 %
Sol 0 g 0 g 0 %
Vitamin E 26 mg – 217 % PDV 2) 3,9 mg – 32,5 % PDV 2)
1)Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ/2000 kcal)
2)Priporočeni dnevni vnos
Uporaba in hramba

Ekstra deviško oljčno olje je primerno za pripravo vseh vrst solat, hladnih jedi, omak, rib, morskih sadežev, sredozemskih specialitet, pa tudi za kuhanje, dušenje in pečenje.

Olje hranite v zaprti steklenici, v temnem in hladnem prostoru. Pri nižjih temperaturah postane olje motno in gosto, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost.

Poreklo

Grčija

Označbe, nagrade, priznanja
Visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob

Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.

Podobni izdelki

ZANIMIVOSTI

ALI STE VEDELI?

  • Oljčno olje je lahko prebavljivo

    Oljčno olje je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E.

  • Oljčno olje - Homer

    Oljčno olje je zaradi visoke biološke vrednosti že Homer imenoval »tekoče zlato«.

  • Senzorične značilnosti oljčnih olj

    Senzorične značilnosti so poleg kemijskih analiz odločilni kriterij za potrditev kakovosti in kategorije oljčnega olja. Deviško olje je edino olje, pri katerem je kakovostna razvrstitev odvisna od senzorične ocene.

    Izrazitost posamezne značilnosti je odvisna od vrste oljk, področja pridelave, letine, vremenskih razmer, …

  • Vrste oljčnih olj

    Oljčna olja se glede na vrsto tehnološkega postopka in kakovostne parametre razvrščajo v kategorije in podkategorije:

    1. Deviška oljčna olja
    ….1.1. Ekstra deviško oljčno olje
    ….1.2. Deviško oljčno olje
    ….1.3. Lampante oljčno olje (svetilno olje)
    2. Rafinirano oljčno olje
    3. Mešanica rafiniranega in deviškega oljčnega olja
    4. Olje iz oljčnih tropin

˂
˃