GEA sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline
jedilno hladno stiskano
Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.
GEA sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline
jedilno hladno stiskano
Pakiranje
Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.
Sestavine
100 % jedilno hladno stiskano sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline
Značilnosti
- pridobljeno s stiskanjem najkakovostnejših sončničnih semen z visoko vsebnostjo oleinske kisline
- blag vonj in prijeten okus po sončničnih semenih
- visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob
- naravni vir vitamina E, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom
Uživanje olja ne more nadomestiti raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g | na porcijo (15 g) | % PV 1) |
---|---|---|---|
Energijska vrednost | 3700 kJ/ 900 kcal | 555 kJ/ 135 kcal | 7 % |
Maščobe | 100 g | 15 g | 21 % |
od tega: | |||
- nasičene maščobe | 8 g | 1,2 g | 6 % |
- enkrat nenasičene maščobe | 83 g | 12,5 g | |
- večkrat nenasičene maščobe | 9 g | 1,3 g | |
Ogljikovi hidrati | 0 g | 0 g | 0 % |
- od tega sladkorji | 0 g | 0 g | 0 % |
Beljakovine | 0 g | 0 g | 0 % |
Sol | 0 g | 0 g | 0 % |
Vitamin E | 50 mg – 417 % PDV 2) | 7,5 mg – 63 % PDV 2) |
2)Priporočeni dnevni vnos
Uporaba in hramba
GEA sončnično olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline je primerno za pripravo vseh vrst solat, solatnih krem in nadevov, prelivov in drugih hladnih jedi. Odlično je tudi za dušenje in pečenje, zlasti palačink in drugih sladic.
Olje hranite v zaprti steklenici, v temnem in hladnem prostoru. Motnost olja in usedline so naravni pojav.
Označbe, nagrade, priznanja
Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.