GEA tatarska omaka
Nagrada za inovativen izdelek široke potrošnje po izboru zadovoljnih kupcev.
GEA tatarska omaka
Pakiranje
Sestavine
majoneza (jedilno rafinirano sončnično olje (76%), voda, jajčni rumenjaki (6%), alkoholni kis, gorčica (voda, gorčično seme, alkoholni kis, jodirana sol, vinski kis, sladkor, začimbe, naravna aroma barvilo riboflavin), sladkor, jedilna sol, modificiran krompirjev škrob, stabilizatorji: E415, E401, E500, kislini: mlečna kislina, citronska kislina, konzervans kalijev sorbat), kisle kumare, čebulice (vsebujejo kalijev metabisulfit), kapre, peteršilj.
Značilnosti
- najbolj znana omaka na osnovi majoneze z dodanimi začimbami (kumarice, čebulica, kapre in peteršilj)
- izdelana iz sončničnega olja lastne proizvodnje
- edinstven okus je prilagojen okusu slovenskih potrošnikov
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 2695 kJ/ 655 kcal |
Maščobe | 70,8 g |
- od tega nasičene maščobe | 8,6 g |
Ogljikovi hidrati | 3,4 g |
- od tega sladkorji | 2,9 g |
Prehranske vlaknine | < 1,0 g |
Beljakovine | 1,0 g |
Sol | 0,98 g |
Uporaba in hramba
Uporabljamo jo kot prilogo vsem vrstam ocvrtih jedi (ribe, lignji, kroketi, …), jedem z žara, morskim sadežem, sirom in kuhani zelenjavi.
Priporočamo jo kot dodatek solatam in namaz za sendviče.
Hraniti pri sobni temperaturi. Po odprtju hraniti v hladilniku in porabiti v 30 dneh.
Označbe, nagrade, priznanja
Nagrada za inovativen izdelek široke potrošnje po izboru zadovoljnih kupcev.