Ajdova polenta z beluši

0:30
4

Sestavine:

  • 5 žličk GEA hladno stiskanega konopljinega olja
  • 6 dl mleka
  • 5 dl vode
  • 150 g masla
  • sol
  • 180 g ajdovega zdroba
  • 500 g zelenih belušev
  • konopljino olje za pokapanje
  • lističi konoplje za okras

Priprava:

Mleko, vodo, pol masla in sol damo v kozico in počakamo, da zavre. Nato z metlico vmešamo ajdov zdrob in kuhamo na nizki temperaturi 15 minut. Vmes ajdovo polento večkrat premešamo; če se med kuhanjem preveč zgosti, ji dodamo nekaj mleka ali vode.

Medtem spodnji del belušev olupimo in jih narežemo na 2 cm dolge kose. V ponvi raztopimo preostalo maslo, dodamo beluše in jih sotiramo (nežno pražimo) nekaj minut. Na koncu jih začinimo s soljo.

Na ogrete krožnike damo kremasto ajdovo polento, jo obložimo s sotiranimi beluši in pokapljamo s konopljinim oljem. Jed okrasimo z lističi konoplje in tankimi rezinami prihranjenih belušev.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti