Bučna juha
Sestavine:
- 1 srednje velika buča
- 1 čebula
- 1 strok česna
- peteršilj
- sol
- muškatni orešček
- 1 L zelenjavne jušne osnove
Priprava:
Čebulo olupimo in jo drobno nasekljamo. Olupimo bučke in jih narežemo na drobne kocke. V ponev damo olje ter na njem 5 do 10 minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo bučke in zelenjavno jušno osnovo. Začinimo s soljo, poprom, peteršiljem in muškatnim oreščkom ter kuhamo še 5 minut, da se bučke zmehčajo. Juho gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom in pustimo na toplem.
Juho nalijemo v globoke krožnike, pokapljamo z nekaj kapljicami bučnega olja ter postrežemo.
Namig:
Bučno juho lahko obogatimo s kislo smetano in jo postrežemo s popečenimi kruhki.
Dober tek.