Bučna juha

0:40
4

Sestavine:

  • GEA Štajersko prekmursko bučno olje
  • 1 srednje velika buča
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • peteršilj
  • sol
  • muškatni orešček
  • 1 L  zelenjavne jušne osnove

Priprava:

Čebulo olupimo in jo drobno nasekljamo.  Olupimo bučke in jih narežemo na  drobne kocke. V ponev damo olje ter na njem 5 do 10 minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo bučke in zelenjavno  jušno osnovo. Začinimo s soljo, poprom,  peteršiljem in muškatnim oreščkom ter kuhamo še 5 minut, da se bučke zmehčajo. Juho gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom in pustimo na toplem.

Juho nalijemo v globoke krožnike, pokapljamo z nekaj kapljicami bučnega olja ter postrežemo.

Namig:
Bučno juho lahko obogatimo s kislo smetano in jo postrežemo s popečenimi  kruhki.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti