Govedina na pečeni polenti
Sestavine:
- 6 žlic olja CEKIN Mediteran
- 250 g polente za hitro pripravo
- 400 g pljučne pečenke ali mehke govedine
- 100 g svežih jajčevcev
- 80 g svežega pora
- 1 dl rdečega vina
- 2 stroka česna
- sol, poper
Priprava:
Meso narežemo na trakove, jajčevce narežemo na kockice, por narežemo na kolobarje in česen olupimo ter narežemo na lističe.
Polento skuhamo po osnovnem receptu, kuhano stresemo v namaščen model in pustimo, da se ohladi. Ohlajeno narežemo in popečemo na vročem olju.
Meso popečemo na olju CEKIN Mediteran, dodamo por in jajčevce. Vse skupaj dobro premešamo in zalijemo z vinom. Dušimo toliko časa, da vino popolnoma izpari in dodamo česen. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
Dober tek.