Govedina na pečeni polenti

1:00
4

Sestavine:

  • 6 žlic olja CEKIN Mediteran
  • 250 g polente za hitro pripravo
  • 400 g pljučne pečenke ali mehke govedine
  • 100 g svežih jajčevcev
  • 80 g svežega pora
  • 1 dl rdečega vina
  • 2 stroka česna
  • sol, poper

Priprava:

Meso narežemo na trakove, jajčevce narežemo na kockice, por narežemo na kolobarje in česen olupimo ter narežemo na lističe.

Polento skuhamo po osnovnem receptu, kuhano stresemo v namaščen model in pustimo, da se ohladi. Ohlajeno narežemo in popečemo na vročem olju.

Meso popečemo na olju CEKIN Mediteran, dodamo por in jajčevce. Vse skupaj dobro premešamo in zalijemo z vinom. Dušimo toliko časa, da vino popolnoma izpari in dodamo česen. Po okusu začinimo s soljo in poprom.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti