Krompirjev narastek s porom

1:00
4

Sestavine:

  • GEA ekstra sončnično olje
  • 1 kg krompirja
  • 2 srednje veliki porovi stebli
  • malo soli
  • sveže zmlet poper
  • 6 dag masla
  • 2,5 dl mleka
  • 2,5 dl kisle smetane
  • 2 jajci

Priprava:

Krompir temeljito operemo, olupimo in narežemo na tanke rezine. Da krompir ne bi potemnel, ga pustimo v hladni vodi. Por operemo, očistimo, vzdolžno razpolovimo in razrežemo na centimeter velike kose. Primeren model za narastek premažemo z oljem. Pečico segrejemo na 180° C.

Krompirjeve rezine dobro odcedimo in izmenoma s porom v plasteh zložimo v model. Mleko gladko zmešamo s kislo smetano, soljo, poprom in z jajcema. Krompir in por prelijemo z jajčno zmesjo, obložimo z maslenimi kosmiči in pečemo v pečici pri 180° C približno pol ure. Nato narastek popečemo še pri 220° C do lepe zlatorjave barve.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti