Kuhana govedina v solati
Sestavine:
Solata:
- 450 g kuhane govedine
- ena rdeča čebula
- 2 jajci
Solatni preliv:
- 3 žlice GEA hladno stiskanega bučnega olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- žlica dijonske gorčice
- sol
- črni poper
- vodna kreša za okras
Priprava:
- Goveje meso, ki smo ga na nizki temperaturi kuhali z jušno zelenjavo približno 4 ure, natrgamo na majhne rezine. Jajci položimo v kozico s hladno vodo, zavremo, odstavimo in pustimo stati 8 minut. Čebulo olupimo, narežemo na tanke rezine, prelijemo z žlico kisa in mariniramo vsaj 15 minut. Ohlajeni jajci olupimo in zrežemo na krhlje.
- V skodelici zmešamo preostali kis in gorčico, nato med mešanjem postopoma prilijemo GEA hladno stiskano bučno olje. Preliv začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Kuhano govedino zmešamo s čebulo, jo položimo na krožnik, obložimo z jajci in prelijemo s prelivom. Jed okrasimo z vodno krešo in ponudimo.
Dober tek.