Nadevana svinjska rulada s piro
Sestavine:
- 5 žlic olja CEKIN Mediteran
- 800 g svinjskega stegna
- mešanica začimb za svinjino
- 100 g pire
- 2 jajci
- 1 čebula
- mediteranska mešanica začimb in grobo mleti česen
Priprava:
Svinjsko stegno odpremo tako, da dobimo velik zrezek in ga natremo z mešanico (za svinjino). Piro skuhamo po osnovnem receptu. Čebulo sesekljamo.
Na maščobi prepražimo čebulo, da zarumeni, ji primešamo kuhano piro in začinimo z grobo mletim česnom ter mediteransko mešanico začimb.
V ohlajen nadev vmešamo jajci, ga razporedimo po svinjini in močno zavijemo v rulado. Tako pripravljeno rulado postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi. Ohlajeno narežemo na kose debeline dveh centimetrov. V ponvi segrejemo olje CEKIN Mediteran in rulado opekamo približno 10 minut na vsaki strani.
Namig:
Servirani jedi lahko dodamo nekaj kapljic GEA oljčnega olja z zelišči.
Dober tek.