Nadevane sardele v pečici po sicilijansko
Sestavine:
- 12 očiščenih sardel (brez glav)
- 15 g svežih drobtin
- 40 g drobnih rozin
- 40 g pinjol
- lupina in sok ene bio pomaranče
- 20 g peteršilja
- sol in poper
- krhlji limone, paradižnikova solata in
- domači kruh za postrežbo
Priprava:
Drobtine v ponvici rahlo popražimo in prihranimo. Posebej popražimo tudi pinjole. Peteršilj drobno nasekljamo. Pomarančo operemo, tanko naribamo lupino (samo zunanji, oranžni del) in iztisnemo sok. Pečico segrejemo na 200 °C.
V posodi zmešamo drobtine, rozine, pinjole, peteršilj, pomarančno lupino in sok. Pekač premažemo z žlico GEA ekstra deviškim oljčnim oljem in vanj položimo očiščene sardele. V trebušne votline z žlico nadevamo pripravljen nadev (nič hudega, če nekaj nadeva pristane v pekaču). Sardele poškropimo s preostalim oljčnim oljem, solimo, po želji popramo in pečemo 10 do 12 minut.
Pečene sardele lahko ponudimo s krhlji limone, osvežilno paradižnikovo solato in sveže pečenim kruhom.
Dober tek.