Nadevane sardele v pečici po sicilijansko

0:25
4

Sestavine:

  • 3 žlice GEA ekstra deviškega oljčnega olja
  • 12 očiščenih sardel (brez glav)
  • 15 g svežih drobtin
  • 40 g drobnih rozin
  • 40 g pinjol
  • lupina in sok ene bio pomaranče
  • 20 g peteršilja
  • sol in poper
  • krhlji limone, paradižnikova solata in
  • domači kruh za postrežbo

Priprava:

Drobtine v ponvici rahlo popražimo in prihranimo. Posebej popražimo tudi pinjole. Peteršilj drobno nasekljamo. Pomarančo operemo, tanko naribamo lupino (samo zunanji, oranžni del) in iztisnemo sok. Pečico segrejemo na 200 °C.

V posodi zmešamo drobtine, rozine, pinjole, peteršilj, pomarančno lupino in sok. Pekač premažemo z žlico oljčnega olja in vanj položimo očiščene sardele. V trebušne votline z žlico nadevamo pripravljen nadev (nič hudega, če nekaj nadeva pristane v pekaču). Sardele poškropimo s preostalim oljčnim oljem, solimo, po želji popramo in pečemo 10 do 12 minut.

Pečene sardele lahko ponudimo s krhlji limone, osvežilno paradižnikovo solato in sveže pečenim kruhom.

Dober tek.