Piščančji file in šampinjoni v aromatični omaki

0:40
2

Sestavine:

  • jedilna žlica CEKIN rastlinskega olja
  • 30 dag piščančjega fileja
  • sol in beli poper
  • 2 drobni pomaranči
  • 2 jedilni žlici solatne kreme
  • 4 jedilne žlice jogurta
  • jedilna žlica paradižnikovega kečapa
  • 12,5 dag šampinjonov
  • pol glavice solate
  • pol šopka drobnjaka

Priprava:

Piščančji file operemo in osušimo. Meso pečemo na vročem CEKIN rastlinskem olju približno osem minut; začinimo s soljo in poprom. Pečeno meso ohladimo. Pomarančo olupimo tako, da odrežemo tudi belo kožico; s filejev odstranimo kožice, sok pa prestrežemo. Tri žlice gorčice zmešamo s solatno kremo, jogurtom, kečapom in soljo. Drobnjak operemo in nasekljamo.

Šampinjone očistimo, operemo in narežemo na rezine. Tudi meso narežemo na rezine ter z gobami in pomarančnimi fileji vmešamo v solatno omako. Sestavine naj se dobro prepojijo (približno 20 minut). Solato očistimo, operemo, razdelimo na liste in osušimo. Primerne skodelice obložimo s solatnimi listi in nanje nadevamo pripravljeno mešanico mesa, gob in pomaranč. Preden jed ponudimo, jo potresemo z narezanim drobnjakom.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti