Praženi trganci s slanino in jajci

0:50
4

Sestavine:

  • 20 dag gladke moke
  • jajce, voda po potrebi
  • ščepec soli
  • 2 čebuli
  • pol šopka peteršilja
  • 14 dag mesnate slanine
  • 5 dag masla
  • sol in poper
  • ostra mleta paprika za posip

Priprava:

Iz presejane moke, jajca, olja, soli in vode (po potrebi) hitro pripravimo čvrsto gladko testo, ki naj počiva 20 minut. V primernem loncu zavremo zadostno količino soljene vode. Testo na deski sploščimo in z mokrim nožem režemo na tanke trakove, ki jih kar z deske postrgamo v kipečo vodo. Kuhamo jih 6–8 minut, nato pa odcedimo in splaknemo s hladno vodo.

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na trakove. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. Slanino, s katere smo odstranili kožo, narežemo na tanke trakove. V dovolj veliki ponvi močno segrejemo maslo ter popečemo narezano čebulo in slanino. Dodamo trgance in prepražimo. Začinimo s soljo in poprom, prelijemo s stepenimi jajci ter potresemo s peteršiljem. Med mešanjem naj jajca le zakrknejo. Jed na koncu potresemo z mleto papriko in ponudimo.

Dober tek.