Riževa solata z grahom in šampinjoni
Sestavine:
- 6 jedilnih žlic olja CEKIN Mediteran
- 5 jedilnih žlic belega vinskega kisa
- 20 dag zamrznjenega graha
- 15 dag šampinjonov
- sok ene limone
- 15 dag prešane šunke
- šopek drobnjaka in peteršilja
- 20 dag riža basmati
- zelišča (pehtran, majaron in origano)
- sol in beli poper
- radičevi listi za serviranje
Priprava:
Grah hitro blanširamo in stresemo na cedilo. Splaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo. Šampinjone operemo, očistimo, narežemo na tanke lističe in pokapamo z limoninim sokom. Šunko narežemo na tanke trakove. Drobnjak in peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Riž skuhamo po navodilih. Vse omenjene sestavine in zelišča pomešamo z rižem in v skledi postavimo na hladno. Olje CEKIN Mediteran zmešamo s kisom, soljo in poprom ter razredčimo z malo vode. Zlijemo na solato in previdno premešamo. Radičeve liste operemo in z njimi obložimo primerne krožnike. Na liste nadevamo pripravljeno solato in ponudimo z belim kruhom.
Dober tek.