Telečji zvitki s cvetačnim tatarjem in šparglji

1:20
4

Sestavine:

  • GEA konopljino olje
  • GEA ekstra sončnično olje
  • 1 kg telečjega hrbta brez kostitelečji zvitki
  • 2 dl belega vina
  • 2 vejici rožmarina
  • 5 vejic timijana
  • sol
  • 300 g cvetače
  • 50 g gorčičnih semen
  • 500 g špargljev
  • solatni listi za prilogo

Priprava:

Timijanu in rožmarinu osmukamo lističe, jih drobno sesekljamo in zmešamo z 2 žlicama olja makadamije in soljo. Z začinjenim oljem premažemo telečji hrbet in ga za nekaj ur postavimo na hladno.

Pečico segrejemo na 160 °C in pripravimo nadev. Cvetačo očistimo in natrgamo na debelejše cvetke. V vreli slani vodi jo kuhamo toliko časa, da ostane še čvrsta. Nato jo ohladimo v mrzli vodi in odcedimo. Ohlajeno cvetačo sesekljamo, dodamo ji gorčična semena, olje makadamije in po potrebi začinimo.

V ponvi segrejemo sončnično olje in na močnem ognju opečemo telečji hrbet; na vsaki strani ga pečemo 2 minuti. Nato meso preložimo v primerno velik pekač, prilijemo belo vino in še malo sončničnega olja. Meso pečemo v pečici pri temperaturi 160 °C približno 40 minut. Vmes ga večkrat prelijemo z omako, ki nastane pri pečenju. Spečemo ga tako, da je na sredini še malo rožnato. Pečeno meso ohladimo, narežemo na tanke rezine, premažemo s pripravljenim cvetačnim nadevom in zavijemo v z vitke.

Surove šparglje narežemo na tanke rezance in začinimo s kisom, konopljinim oljem in soljo. Telečje zvitke postrežemo s šparglji in solato, lahko tudi z žličniki krompirjevega pireja, začinjenega s kurkumo.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti