Tortice z lisičkami

1:20
4

Sestavine:


Testo:

  • 2 jedilni žlici GEA ekstra sončničnega olja
  • 18 dag gladke pšenične moke
  • čajna žlička pecilnega praška
  • 8 dag nemastne skute
  • 4 jedilne žlice mleka
  • malo soli


Obloga:

  • 3 čebule
  • 70 dag lisičk
  • 2 jedilni žlici masla ali margarine
  • 2,5 dl kisle smetane
  • približno 10 žajbljevih listov
  • 3 jajca
  • 10 dag naribane gaude
  • sol, poper in muškatni orešček

Priprava:

V skledi zmešamo moko in pecilni prašek. Dodamo skuto, mleko, olje in sol ter vse sestavine zgnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v folijo in damo na hladno. Čebulo olupimo in narežemo na majhne kocke. Lisičke očistimo, hitro operemo, dobro osušimo in narežemo na enako velike kose; majhnih lisičk ne razrežemo. V ponvi močno segrejemo maslo ali margarino in čebulo rahlo steklasto prepražimo. Dodamo lisičke in jih med mešanjem pri dokaj močni temperaturi pražimo, dokler tekočina ne izpari. Nato jih odstranimo z ognja in ohladimo.

Pečico segrejemo na 200 °C. Žajbljeve lističe splaknemo, osušimo in narežemo na tanke trakove. V skledi zmešamo kislo smetano, jajca in nariban sir. Dodamo žajbelj ter znatno začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini in z njim obložimo primerno velike modelčke; robove nekoliko privzdignemo. Ohlajene lisičke porazdelimo v modelčke in prelijemo z jajčno mešanico. Pečemo približno 30–40 minut.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti