Zapečene palačinke

1:00
4

Sestavine:

  • 30 g GEA ocvrte čebule
  • 8  palačink
  • 250 g mletega mesa
  • 200 g svežih ali konzerviranih paradižnikov
  • sol, poper
  • majaron, origano


Preliv:

  • 2,5 dl smetane
  • 2 jajci
  • sol
  • muškatni orešček
  • 40 g naribanega parmezana

Priprava:

Na vročem olju prepražimo mleto meso, ga na hitro podušimo in med dušenjem dolivamo manjše količine vode. Dodamo ocvrto čebulo, olupljen in narezan paradižnik, sol, poper, majaron in origano. Zatem dušimo, da izpari voda. S tem nadevom napolnimo že pečene palačinke, jih zvijemo in zložimo eno poleg druge v nepregorno posodo ali pekač, namazan z maslom. Palačinke prelijemo s prelivom, ki ga pripravimo takole: kislo smetano zmešamo z rumenjakom, naribanim parmezanom, nastrganim oreščkom in snegom iz beljaka. Pečemo 15 minut v vroči pečici.

Zapečene palačinke ponudimo tople kot predjed ali kot glavno jed s svežo solato.

Dober tek.

Dostava izdelkov je zaenkrat možna le v Sloveniji. Opusti