Zelenjavni žepki v pivskem testu
Sestavine:
- olje CEKIN Frivita
- 3 jajca
- 12 dag gladke moke
- 2 dl mleka
- sol, poper
- 20 dag brokolija
- 20 dag korenčka
- 10 dag zmrznjenega graha
- šopek mlade čebule
- šopek drobnjaka
- ščepec kajenskega popra
- 2 jajci
- 4 jedilne žlice žemeljnih drobtin
Priprava:
Jajca razžvrkljamo s presejano moko. Rahlo solimo, dodamo mleko in zmešamo v tekoče testo za palačinke. Spečemo osem tankih palačink in jih damo na hladno. Grah odtajamo. Brokoli blanširamo in drobno nasekljamo. Korenček narežemo na kockice in skuhamo v osoljeni vodi.
Čebulo narežemo na tanke kolobarje, pomešamo z drobnjakom in zelenjavo ter začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom. Zelenjavo rahlo povežemo z dvema jajcema in drobtinami. Maso porazdelimo po palačinkah in jih preganemo v žepke. Za pivsko testo ločimo rumenjaka od beljakov. Rumenjaka zmešamo s soljo in presejano moko v zelo čvrsto testo, ki ga razredčimo s pivom. Zelenjavne žepke pomočimo v testo, zlatorumeno ocvremo in odcedimo na servieto. Žepke potresemo z drobnjakom in ponudimo z remuladno omako*.
Dober tek.
* Remuladna omaka = majoneza, obogatena z gorčico, nasekljanimi kaprami, kumarami, zelišči in sardelnimi fileji