Gobov zapečeni krompir

4:00
4

Sestavine:

  • 20 dag blanširanih gob (jurčki ali katera druga vrsta gob)
  • 6 dag sesekljane čebule
  • sesekljan peteršilj, strok česna
  • 2 žlici moke
  • 2 dl sladke smetane
  • 2 jajci
  • 80 dag kuhanega, na rezine narezanega krompirja

Priprava:

Predpriprava:

Blanširane gobe prepražimo na olju skupaj z na drobno sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen in peteršilj, potresemo z moko ter prilijemo malo vode.

Priprava:

V dobro namaščen pekač položimo plast že kuhanega krompirja, narezanega na rezine, in nanj dodamo plast pripravljenih gob. Postopek ponovimo tolikokrat, da porabimo pripravljeno količino. Vrhnja plast naj bo krompir, prelit s smetano in z jajcema. V pečici, segreti od 180 do 200 °C, jed popečemo, da zlato porumeni in jo ponudimo kot samostojen obrok, ki mu dodamo solato, ali kot prilogo k drugim jedem.

Dober tek.