Gobov zapečeni krompir
Sestavine:
- 4 žlice GEA ekstra sončničnega olja
- 20 dag blanširanih gob (jurčki ali katera druga vrsta gob)
- 6 dag sesekljane čebule
- sesekljan peteršilj, strok česna
- 2 žlici moke
- 2 dl sladke smetane
- 2 jajci
- 80 dag kuhanega, na rezine narezanega krompirja
Priprava:
Predpriprava:
Blanširane gobe prepražimo na olju skupaj z na drobno sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen in peteršilj, potresemo z moko ter prilijemo malo vode.
Priprava:
V dobro namaščen pekač položimo plast že kuhanega krompirja, narezanega na rezine, in nanj dodamo plast pripravljenih gob. Postopek ponovimo tolikokrat, da porabimo pripravljeno količino. Vrhnja plast naj bo krompir, prelit s smetano in z jajcema. V pečici, segreti od 180 do 200 °C, jed popečemo, da zlato porumeni in jo ponudimo kot samostojen obrok, ki mu dodamo solato, ali kot prilogo k drugim jedem.
Dober tek.