Solata Bolzano
Sestavine:
Solata:
- 24 dag telečje pečenke
- 24 dag kuhane govedine
- 2 rdeči papriki
- 2 zeleni papriki
- 12 dag čebule
- 12 dag kislih kumar
- 2 trdo kuhani jajci
- solatni listi
Marinada:
- 0,5 dl GEA olja za solate
- 0,5 dl jabolčnega kisa, pomešanega z vodo
- vejica rožmarina, bazilika po želji
- gorčica, poper, sol
Priprava:
Telečjo pečenko in kuhano govedino narežemo na tanke lističe, dodamo očiščeno papriko, ki smo jo narezali na tanke rezance, in očiščeno čebulo, narezano na lističe. Kisle kumare narežemo na tanke rezance. Vse sestavine pazljivo zmešamo. Solato prepojimo z marinado. Povrh potresemo rožmarin in liste bazilike ter položimo koščke kuhanih jajc.
Solata naj v hladilniku počaka približno eno uro, da se sestavine dobro prepojijo.
Na solatni krožnik razporedimo liste zelene solate, nanje pa dobro marinirano solato in takoj ponudimo.
Dober tek.