Koruzna solata z ementalcem in brijem
Sestavine:
Solata:
- 3–4 koruze (storž z mehkim zrnjem)
- 1 srednje debela čebula
- 15 dag ementalca
- 12 dag brija
- šopek peteršilja
- solatni list za serviranje
- drobnjak in peteršilj za posip
- 10 dag lanenih semen
Marinada:
- 4 jedilne žlice GEA hladno stiskanega sončničnega olja
- 4 jedilne žlice belega vinskega kisa
- sol in poper
- malo kajenskega popra
Priprava:
Koruzo kuhamo do mehkega v neslani vodi približno 25 minut. Ko se koruza ohladi, zrna z nožem previdno ločimo od storžev. Čebulo olupimo in narežemo na kocke. Ementalec in bri narežemo na drobne kocke. Peteršilj operemo in drobno nasekljamo.
Kis gladko zmešamo z oljem, s soljo, poprom in kajenskim poprom. Preliv razredčimo z malo vode in pomešamo s solatnimi sestavinami. Primeren krožnik obložimo s solatnimi listi in po njih porazdelimo pripravljeno solato. Preden koruzno solato ponudimo, jo potresemo s peteršiljem, z drobnjakom in lanenimi semeni.
Dober tek.