Kodrasta solata z rdečo lečo

0:30
4

Sestavine:

 

Solata:

  • 15 dag rdeče leče
  • 4 pomaranče
  • šopek mlade čebule
  • 1 rdeči feferon
  • 1 glava kodraste solate
  • 12 dag sira gauda

 

Preliv:

  • 0,5 dl GEA hladno stiskanega sončničnega olja
  • pomarančni sok
  • 1 žlica gorčice
  • poper, sol

Priprava:

Lečo operemo in jo damo kuhat v vrelo slano vodo. Kuhamo jo 5 minut. Kuhano odcedimo in oplaknemo. Medtem olupimo pomaranče, jim odstranimo belo kožico, zrežemo pomarančne krhlje, sok pomaranč shranimo. Narezane pomarančne krhlje damo na cedilo, da se osušijo.

Mlado čebulo očistimo, operemo, bele in zelene dele narežemo na tanke rezance. Feferone očistimo semenja in narežemo na drobne kocke. Kodrasto solato očistimo, operemo, osušimo in na drobno narežemo. Sir narežemo na drobne kocke. Zmešamo pomarančni sok, gorčico, sol in poper ter dodamo GEA hladno stiskano sončnično olje.

Solato zmešamo z mlado čebulo, feferoni in narezanimi pomarančnimi krhlji. Lečo in sir zmešamo. Preliv prelijemo po solati in postrežemo.

Namig:
Solato ponudimo z opečenimi polnozrnatimi rezinami kruha.

Dober tek.