Spomladanska zelenjava s proseno kašo

1:00
4

Sestavine:

  • 10 dag prosene kaše
  • malo zeliščne soli
  • drobtine za model
  • 50 dag mešane zelenjave (korenje, cvetača, brokoli, bučke)
  • šopek peteršilja
  • 2 jajci
  • malo mletega muškatnega oreščka

Priprava:

Proseno kašo splaknemo z vročo vodo. Zavremo 2,5 dl vode, stresemo vanjo kašo in jo na majhnem ognju kuhamo 10 minut. Začinimo jo z zeliščno soljo in jo pustimo na izključeni plošči štedilnika, da kaša nabrekne. Nato jo z vilicami zrahljamo. Model namastimo z oljem in potresemo z drobtinami. Zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na primerne kose. Z malo vode, zeliščno soljo in malo sončničnega olja jo zdušimo tako, da ostane čvrsta. Pripravljen model napolnimo z zelenjavo. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Rumenjake ločimo od beljakov. GEA repično olje in rumenjake penasto zmešamo, vmešamo ohlajeno proseno kašo in začinimo s sesekljanim peteršiljem, zeliščno soljo in malo muškatnega oreščka. Beljake stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo v proseno maso. To nato porazdelimo po zelenjavi, posujemo z GEA BIO sezamovimi semeni in pečemo približno 25 minut.

Dober tek.