Perutninska solata s koruzno polento
Sestavine:
Solata:
- 12 dag koruznega zdroba
- 3/8 l vode, zelenjavna juha
- 1 rdeča in 1 zelena paprika
- 2 paradižnika
- 40 dag kuhanega perutninskega mesa
Preliv:
- 2 žlici GEA oljčnega olja z zelišči
- 2 žlici jabolčnega kisa
- poper
- pol žličke paprike v prahu
- narezan drobnjak
Priprava:
Zdrob skuhamo na zelenjavni osnovi. Kuhan zdrob pustimo stati približno eno uro.
Paprike narežemo na četrtine in operemo. Nekaj časa jih kuhamo v slanem kropu, da postanejo mehke. Četrtine paprike narežemo na drobne rezance. Paradižnike narežemo na krhlje. Kuhan zdrob zmešamo z GEA oljčnim oljem z zelišči, kisom, rdečo papriko v prahu, poprom, narezano papriko in perutninskim mesom. Solato obložimo s koščki paradižnika in potresemo z narezanim drobnjakom.
Dober tek.