Solata z ješprenjem in puranom
Sestavine:
Solata:
- 15 dag ješprenja
- 1 l vode
- 80 dag puranjega mesa
- sol, poper
- suhe slive
- 15 dag pora
Preliv:
- 0,5 dl ZVEZDA bučnega olja
- zelenjavna juha (jušna kocka)
- 0,5 dl vinskega kisa
- 1 dl kisle smetane
- sol
Priprava:
Ješprenj dobro operemo in ga damo kuhat. Po 30 minutah ga odcedimo in oplaknemo.
Puranje meso skuhamo v slani vodi. Kuhano bedro narežemo na 3 cm velike kose. Meso dobro popopramo. Suhe slive operemo in zrežemo na četrtine. Por operemo in zrežemo na tanke rezance. Ješprenj zmešamo s slivami, porom, puranjim mesom, zelenjavno juho, ZVEZDA bučnim oljem, kisom, smetano in soljo. Po želji solato še dodatno okisamo in začinimo.
Dober tek.