Tikvice
Sastojci:
- 1,25 dl GEA maslinova ulja
- 50 dag tikvica
- srednje velik patlidžan
- 25 dag makarona
- 2 luka
- 2 češnja češnjaka
- malo soli
- svježe mljeveni papar
- 5 listova bosiljka
- 30 dag salame (tanke kriške)
- 12 dag mozzarele
- 3 jušne žlice naribanog parmezana
Priprema:
Makarone skuhajte al dente u vreloj posoljenoj vodi i ocijedite. Patlidžan operite, narežite na kocke, posolite i ostavite oko 20 minuta. Tikvice operite, očistite i narežite na kriške. Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Češnjak ogulite i stisnite. Listove bosiljka operite i nasjeckajte, ali ne presitno. Mozzarelu ocijedite i narežite na kriške.
Pećnicu zagrijte na 200 °C. U lončiću dobro zagrijte maslinovo ulje. Najprije zažutite luk i češnjak, zatim dodajte patlidžan i tikvice te ih pirjajte. Začinite paprom i s malo soli te dodajte nasjeckani bosiljak. Makarone, povrće i salamu složite u slojevima u zamašćeni kalup za nabujak, obložite kriškama mozzarele i pospite parmezanom. Zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici (oko 20 minuta).
Dobar tek!