Bučke

1:30
2

Sestavine:

  • 1,25 dl GEA oljčnega olja
  • 50 dag bučk
  • srednje velik jajčevec
  • 25 dag makaronov
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • malo soli
  • sveže zmlet poper
  • 5 listov bazilike
  • 30 dag salame (tanke rezine)
  • 12 dag mocarele
  • 3 jedilne žlice naribanega parmezana

Priprava:

Makarone skuhamo al dente v vreli posoljeni vodi in odcedimo. Jajčevec operemo, narežemo na kocke, solimo in pustimo približno 20 minut. Bučke operemo, očistimo in narežemo na rezine. Čebulo olupimo in drobno narežemo. Česen olupimo in stisnemo. Liste bazilike operemo in ne predrobno nasekljamo. Mocarelo odcedimo in narežemo na rezine.

Pečico segrejemo na 200 °C. V kozici močno segrejemo GEA oljčno olje. Najprej zarumenimo čebulo in česen, nato dodamo jajčevec in bučke ter zdušimo. Začinimo s poprom in z malo soli ter dodamo sesekljano baziliko. Makarone, zelenjavo in salamo zložimo v plasteh v pomaščen model za narastek, obložimo z rezinami mocarele in potresemo s parmezanom. Popečemo v prej ogreti pečici (približno 20 minut).

Dober tek.