Tikvice

1:30
2

Sastojci:

  • 1,25 dl GEA maslinova ulja
  • 50 dag tikvica
  • srednje velik patlidžan
  • 25 dag makarona
  • 2 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • malo soli
  • svježe mljeveni papar
  • 5 listova bosiljka
  • 30 dag salame (tanke kriške)
  • 12 dag mozzarele
  • 3 jušne žlice naribanog parmezana

Priprema:

Makarone skuhajte al dente u vreloj posoljenoj vodi i ocijedite. Patlidžan operite, narežite na kocke, posolite i ostavite oko 20 minuta. Tikvice operite, očistite i narežite na kriške. Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Češnjak ogulite i stisnite. Listove bosiljka operite i nasjeckajte, ali ne presitno. Mozzarelu ocijedite i narežite na kriške.

Pećnicu zagrijte na 200 °C. U lončiću dobro zagrijte maslinovo ulje. Najprije zažutite luk i češnjak, zatim dodajte patlidžan i tikvice te ih pirjajte. Začinite paprom i s malo soli te dodajte nasjeckani bosiljak. Makarone, povrće i salamu složite u slojevima u zamašćeni kalup za nabujak, obložite kriškama mozzarele i pospite parmezanom. Zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici (oko 20 minuta).

Dobar tek!