Polnjena jajca

0:25
4

Sestavine:

  • 10 jajc
  • 1 avokado
  • 2 jedilni žlici in pol limoninega soka
  • 1 jedilna žlica fino nasekljanega peteršilja (nekaj ga prihranimo za okras)
  • sol in poper

 


Priprava:

Zavremo vodo in na zmernem ognju kuhamo jajca približno 8 minut.
Kuhana jajca ohladimo, olupimo in po širini razpolovimo. Izdolbemo rumenjake in jih v ločeni posodi zmečkamo z vilico ter dodamo narezan avokado.
Dodamo GEA majonezo, sol, poper, limonin sok in nasekljan peteršilj. Vse skupaj dobro zmešamo v gladko kremo .
Nadev nato damo v dresirno vrečko, s pomočjo katere ga nabrizgamo v beljake.
Pred serviranjem jih ohladimo v hladilniku.

Polnjena jajca ponudimo kot hladno predjed ali prilogo drugim jedem.

Dober tek!