Korenčkovi mafini
Sestavine:
- 1 jedilna žlica GEA BIO kokosovega olja
- 2 jedilni žlici GEA BIO lanenih semen
- 250 g pirine moke
- 80 g eritritola (naravnega sladila)
- 1,5 dcl ovsenega mleka (po potrebi malenkost več)
- 2 jajci
- 1 pecilni prašek
- lupinica ene limone
- 1 srednje velik korenček
Priprava:
V posodi z električnim mešalnikom zmešamo jajci in eritritol ter dodamo ovseno mleko, GEA BIO kokosovo olje in limonino lupinico.V tekočo maso dodamo pirino moko in pecilni prašek ter na koncu še GEA BIO lanena semena in nariban korenček.Vse skupaj dobro premešamo, da dobim enotno gosto maso. Modelčke ali vdolbinice v pekaču za mafine napolnimo do dve tretjini in jih pečemo na 180 °C z ventilacijo približno 20 min.
Pečene mafine vzamemo iz pečice in pustimo počivati približno 5 minut. Nato jih odstranimo iz pekača, postavimo na rešetko in povsem ohladimo.
Po želji jih lahko okrasimo.
Dober tek!
Recept je z nami delila @leina_kuhinja