Bučkina juha z rdečo lečo
Sestavine:
- 1 velika bučka
- 1/2 pora
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 20 g masla
- 0,5 l vode
- 50 g rdeče leče
- 1 čajna žlička jušne začimbne mešanice
- 1 čajna žlička soli
Priprava:
Čebulo in por narežemo na večje koščke. Bučki odstranim sredino. 2/3 bučke narežem na večje koščke, 1/3 pa na majhne kockice, ki jih kasneje popečemo.
Čebulo, por, česen (kar v kosu) in večje koščke bučke na hitro popražim na GEA ekstra deviškem oljčnem olju. Zelenjavo zalijem z vodo, dodam sol in jušno začimbno mešanico ter premešam in kuham na nizki jakosti 30 min oziroma tako dolgo, da je zelenjava popolnoma mehka. Medtem ko se juhica kuha, na GEA ekstra deviškem oljčnem olju popečem še preostalo bučko narezano na majhne kocke in skuhamo rdečo lečo (v slani vodi se rdeča leča po vretju kuha dobrih 5 min).
Po 30 min zelenjavo v juhi spasiramo s paličnim mešalnikom in po potrebi še malo solim. Dodamo žlico popečenih bučk in žlico kuhane rdeče leče ter nekaj kapljic GEA Štajersko prekmurskega bučnega olja.
Recept je z nami delila @leina_kuhinja
Dober tek!