Cvetačna juha z okusom tartufov

0:50
4

Sestavine:

  • 1 manjša cvetača
  • 1 večja čebula
  • 5 dcl vode
  • 2 dcl mleka
  • 2 jedilni žlici kisle smetane
  • 5 jedilnih žlic polente
  • 1 čajna žlička jušne začimbne mešanice 
  • sol in poper
  • svež peteršilj

Priprava:

Na drobno nasekljamo čebulo in jo popražimo na GEA oljčnem olju z okusom tartufov toliko časa, da postekleni. Dodamo na drobno nasekljano cvetačo, zalijemo z vodo in mlekom ter začinimo z jušno začimbno mešanico. Solimo in popramo po okusu. 

Juho kuhamo 30 minut. Na koncu primešamo še kislo smetano in polento ter še malo pokuhamo – približno 3 minute.

Juho postrežemo s svežim peteršiljem in žličko GEA oljčnega olja z okusom tartufov.


Dober tek!

Recept je z nami delila @leina_kuhinja