Veganske piadine

1:30
2

Sestavine:

Za piadino potrebujemo:

  • 280 g ostre moke
  • 5 g pecilnega praška
  • ščep soli
  • 50 g jogurta
  • 170 ml mlačne vode
  • 1 žlica mletega česna
  • 1 žlica suhega peteršilja
 

Za nadev potrebujemo:

  • 1 pakiranje svežih rjavih šampinjonov
  • 4 rdeče redkvice
  • mešano mehko solato (rukola, baby špinača, berivka…)
  • 1 čebulo ali dve mladi čebuli
  • pest češnjevega paradižnika
  • sol, poper, mlet česen
  • limono
  • po želji granatno jabolko
  • GEA vegansko majonezo

Priprava:

Za piadino zamesimo vse sestavine skupaj in pustimo počivati 1 uro. Nato testo razdelimo na 4 dele in vsakega razvaljamo na pomokani površini v palačinko. Z oljem premažemo vsako stran (ne ponve!) in pečemo na ponvi vsako stran cca 2 minuti na srednjem ognju.

Šampinjone očistimo in narežemo na četrtine. Na vročem olju jih popečemo (nekje 10 minut), nato jih solimo, popramo in začinimo še z žličko mletega česna.

Vsako piadino nadevamo z gobicami, solato, zrnci granatnega jabolka za svežino, narezanimi redkvicami, čebulo in paradižnikom, pokapljamo z limono in preko prelijemo še Gea vegansko majonezo.

Zavijemo in voila, kosilo je pripravljeno!

 

Recept pripravila @mamakuha.si