Veganske piadine
Sestavine:
Za piadino potrebujemo:
- 280 g ostre moke
- 5 g pecilnega praška
- ščep soli
- 50 g jogurta
- 170 ml mlačne vode
- 1 žlica mletega česna
- 1 žlica suhega peteršilja
Za nadev potrebujemo:
- 1 pakiranje svežih rjavih šampinjonov
- 4 rdeče redkvice
- mešano mehko solato (rukola, baby špinača, berivka…)
- 1 čebulo ali dve mladi čebuli
- pest češnjevega paradižnika
- sol, poper, mlet česen
- limono
- po želji granatno jabolko
- GEA vegansko majonezo
Priprava:
Za piadino zamesimo vse sestavine skupaj in pustimo počivati 1 uro. Nato testo razdelimo na 4 dele in vsakega razvaljamo na pomokani površini v palačinko. Z oljem premažemo vsako stran (ne ponve!) in pečemo na ponvi vsako stran cca 2 minuti na srednjem ognju.
Šampinjone očistimo in narežemo na četrtine. Na vročem olju jih popečemo (nekje 10 minut), nato jih solimo, popramo in začinimo še z žličko mletega česna.
Vsako piadino nadevamo z gobicami, solato, zrnci granatnega jabolka za svežino, narezanimi redkvicami, čebulo in paradižnikom, pokapljamo z limono in preko prelijemo še Gea vegansko majonezo.
Zavijemo in voila, kosilo je pripravljeno!
Recept pripravila @mamakuha.si