Veganski curry s čičeriko
Sestavine:
- 3 velike žlice GEA BIO kokosovega olja
- 1 veliko čebulo
- 1 manjšo hokaido bučo
- 2 korenčka
- 2 stroka česna
- 2 žlici Curry začimbne mešanice
- 1 žličko soli
- čili po okusu (jaz dam res malo, en obrat mlinčka)
- 5 pesti baby špinače
- 6 šampinjonov
- pest sesekljanega olupljenega ingverja
- 400 g kuhane čičerike
- svež peteršilj
- 500 ml zelenjavne jušne osnove
- 250 ml kokosovega mleka
- 250 g basmatega riža
- limona ali limeta
Priprava:
Na 2 žlicah GEA BIO kokosovega olja prepražimo na velike kocke sesekljano čebulo, česen, neolupljeno hokaido bučo in na tanke kolobarčke narezan korenček ter sesekljan ingver. Pražimo in potresemo z curry začimbno mešanico, žličko soli in čilijem. Zalijemo z jušno osnovo in pokrijemo ter kuhamo cca 20 minut. Nato damo vse skupaj v multipraktik in spasiramo do gladkega.
Na drugi ponvici na GEA BIO kokosovem olju popečemo na lističe narezane gobice (nekje 10 minut na max ognju).
Po navodilih skuhamo tudi basmati riž.
Gladko zelenjavno zmes vrnemo na ogenj, dodamo 200 ml kokosovega mleka, 3/4 mlade špinače, čičeriko in dobro premešamo. nato dodamo še gobice.
V posodice serviramo najprej curry, nato riž, pokapljamo z malo limetinega ali limoninega soka, okrasimo s kokosovim mlekom, peteršiljem, lahko tudi malo indijskih oreščkov.
Dober tek!
Recept je z nami delila @mamakuha.si