ZVEZDA ekstra deviško oljčno olje

Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.

Visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob

Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.

ZVEZDA ekstra deviško oljčno olje

Oljčno olje višje kategorije, pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki.

Pakiranje

Izberite ustrezno pakiranje in dodajte izdelek v košarico.

Počisti
Sestavine

100 % ekstra deviško oljčno olje

Značilnosti
  • olje je iztisnjeno iz najboljših oljk, pobranih v času njihove polne zrelosti
  • svež, sadni okus
  • visoka oksidacijska in termična stabilnost
  • visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob
Hranilne vrednosti
Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 3700 kJ/ 900 kcal
Maščobe 100 g
od tega:
- nasičene maščobe 17 g
- enkrat nenasičene maščobe 68 g
- večkrat nenasičene maščobe 15 g
Ogljikovi hidrati 0 g
- od tega sladkorji 0 g
Beljakovine 0 g
Vitamin E 27 mg – 225 % PDV 1)
1)Priporočeni dnevni vnos
Uporaba in hramba

Primerno je za pripravo vseh vrst solat, hladnih jedi, omak, rib, morskih sadežev, sredozemskih specialitet, pa tudi za kuhanje, dušenje in pečenje.

Olje hranite v zaprti steklenici, v temnem in hladnem prostoru. Pri nižjih temperaturah postane olje motno in gosto, kar pa ne vpliva na njegovo kakovost.

Poreklo

Španija

Označbe, nagrade, priznanja
Visoka vsebnost enkrat nenasičenih maščob

Znak varovalnih živil označuje živila, ki so po merilih Svetovne zdravstvene organizacije koristna za človekovo zdravje.
Taka živila zdravje ohranjajo in krepijo, zato naj bi jim ljudje pri nakupovanju dajali prednost pred drugimi prehranskimi izdelki.
V Sloveniji znak varovalnega živila podeljuje Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.

ZANIMIVOSTI

ALI STE VEDELI?

  • Oljčno olje je lahko prebavljivo

    Oljčno olje je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E.

  • Oljčno olje - Homer

    Oljčno olje je zaradi visoke biološke vrednosti že Homer imenoval »tekoče zlato«.

  • Senzorične značilnosti oljčnih olj

    Senzorične značilnosti so poleg kemijskih analiz odločilni kriterij za potrditev kakovosti in kategorije oljčnega olja. Deviško olje je edino olje, pri katerem je kakovostna razvrstitev odvisna od senzorične ocene.

    Izrazitost posamezne značilnosti je odvisna od vrste oljk, področja pridelave, letine, vremenskih razmer, …

  • Vrste oljčnih olj

    Oljčna olja se glede na vrsto tehnološkega postopka in kakovostne parametre razvrščajo v kategorije in podkategorije:

    1. Deviška oljčna olja
    ….1.1. Ekstra deviško oljčno olje
    ….1.2. Deviško oljčno olje
    ….1.3. Lampante oljčno olje (svetilno olje)
    2. Rafinirano oljčno olje
    3. Mešanica rafiniranega in deviškega oljčnega olja
    4. Olje iz oljčnih tropin

˂
˃