VIDEO: Ljubljanska francoska solata
Sestavine:
- 5 žlic GEA majoneza
- 1kg mešanice zelenjave (krompir, grah, korenje) za francosko solato
- 350 g kislih kumaric
- 200 g ljubljanske salame
- 150 g sira Gauda
- 2 žlici gorčice
- 1 dcl soka od kislih kumaric
- 4 jajca
- sol, poper
Priprava:
V soljeni vodi skuhamo zelenjavo. Kuhana zelenjava mora biti na ugriz še malce trda. V drugi kozici do trdega skuhamo 4 jajca. Medtem narežemo kisle kumarice, sir in salamo na grah velike kocke.
Kuhana jajca ohladimo in naribamo.
V skledi zmešamo kuhano zelenjavo, narezane kisle kumarice, sir, salamo in naribana jajca.
Dodamo gorčico, sok kislih kumaric, GEA majonezo ter začinimo s soljo in poprom.
Ljubljansko francosko solato pustimo počivati in ohladimo čez noč. Takšna je najboljša.
Dober tek.